Moj hod s Gospodinom kroz ovu Korizmu

Za ovaj korizmeni hod s Gospodinom, pomaže mi Njegova Riječ i tišina da ju pohranim, sačuvam. Uljuljana u milosti u kojoj mi je dao da uđem u ovu Korizmu, donijela je puno lijepih događaja u mojoj duši, u mome srcu, ali ući s Njim ovaj put tamo gdje je dosta jezivo, istrošilo me na kratko, iako je bilo potrebno i opet za moje veće dobro. 
 
 
Često sam stajala na jednoj postaji, pratio me osjećaj dubokog srama i stida, te kajanje zbog počinjenih grijeha, propusta i slabosti, jer, gle, preda mnom stoji Kralj koji je za mene trpio, bio raspet i uskrsnuo, stojim pred Njim, a u svakodnevnici često nesvjesna onoga što je učino za mene, za nas. Mnogi susreti s Isusom kroz ovo korizmeno vrijeme donijeli su mi duboki mir i promjenu srca, jer ipak, koliko bolne neke spoznaje bile o mojoj bijedi, hodam ruku pod ruku sa svojim Spasiteljem; "Neću vas ostaviti kao siročad. Opet ću vam doći. Još samo malo i svijet me više neće vidjeti, ali vi ćete me ponovno vidjeti jer ja živim i jer ćete i vi živjeti." 
 
Ti pokreti u duši bili su znak da čini nešto novo, to me nije osiromašilo; " ..jer On premda bogataš radi nas posta siromah da bi mi postali bogataši njegovim siromaštvom."
 
Kraj Marije nije moguće proći, njezin pogled pun ljubavi, razumijevanja i suosjećanja, jasno mi govori da se naš odnos treba popraviti. Ne osuđuje, već usmjerava. Mnogo toga ove Korizme; Kralj koji pleše sa mnom, čini za mene, umire, a i dalje živi, za sve, jer da nas Otac nije volio ne bi nas stvorio. Želi samo da mu pričamo, da nam priča... Zna me prizemnit, jer mi misli tokom dana budu negdje u zraku, usredotočena na nešto sasvim drugo, ali uvečer Gospodin me podsjeti da je ipak tu i usprkos svim mojim slabostima i lutanjima u svakodnevnci kažem; Tvoja Riječ jača je od svega, i samim time dobijem snagu za dalje, znajući da je moj Spasitelj tu sa mnom i kada ja nisam s Njim.
 
Idemo skupa Isuse, bez obzira na moju bijedu prema još jednom uskrsnuću. Ovaj put, strpljivije.
 
Alenka Kljajić
na vrh članka