Obraćenje svetoga Pavla - moje obraćenje

Na današnji datum, 25. siječnja spominjemo se obraćenja svetog Pavla.
Što se to dogodilo da jedan čovjek koji je duboko svojom težinom stajao na zemlji, ukopan u ono vidljivo oku čovjeka koji ne upozna istinu, postade put istine? Što se to dogodilo meni da ostavim sve i skinem ljuske sa svojih očiju i ugledam svjetlo?
 
Razmišljam o onome jednome, u čemu se nađosmo Pavao i ja. On od Savla postade Pavao, a ja od  Samire postadoh Rafaela. O Bože, koja li je to velika tajna koja je ušla u moj život, promrsila svaki dio moga tijela, moje duše i nastanila se zauvijek u mom srcu? Bože, to si ti! Ti si mi se dogodio upravo kao i Pavlu. Hodala sam u tami, slijepa, ne vidjevši ništa osim same tame. Odjeća na meni je bila crne boje, kapuljača mi je prekrivala glavu, a tamne naočale skrivale svjetlost. Borila sam se sa samom sobom upadajući u rupe svoga grijeha kao zamke lovačke. Nisu me smele...iz rupe u rupu. Kraj se nije vidio i postojao je samo strah od danas, od sutra....Veliki kamen pada na mene i na ono moje najdraže...ono što je poteklo iz samog moga bića..... dio mene.
Osjećam da tonem do kraja jer taj dio moga bića, dio moga tijela umire. Krik koji se iz moje duše prolomio razbija svu tamu i prodire do djelića svjetlosti koji daje šansu. Šansu za život, za svjetlost, za put prema istini koja se zove ljubav. Moja odjeća se izbjeljuje do savršenstva kada se u noći novoga rađanja moje tijelo pere u krvi. Nanovo rođena u tijelu, u duši u duhu. Okrećem se toj svjetlosti koja me iz dana u dan uzdiže k sebi i dovodi do vrhunca ljubavi. Ponekad padam na putu Istine, na putu Ljubavi...ali ona Svjetlost koja me onaj dan obasja ne prestaje me ljubiti...uvijek...grešnu, prljavu, čistu vraća na pravi put. Našla sam utočište, našla sam ljubav, našla sam radost koja me obasjava. Onaj dio moga tijela koji je umirao polako se oporavlja, svakim danom sve bolje. Zahvalna svjetlosti koja me pozva nastojim svaki dan biti joj blizu, biti što sličnija, jer samo je u njoj mir, dušo moja!
 
Rafaela Janković
 
na vrh članka