Ispiši ovu stranicu

40 dana za život i mali dnevnik odziva na Božji poziv

Dragi brate, draga moja sestro, stajati i imati priliku svjedočiti da je život dar najveća je gesta kršćanskog i općeljudskog identiteta. Gospodin pokazuje da računa na nas darom svakog novog život. Izađi iz sebe i daj svoj glas djetetu. To je tvoja prilika da tvoja molitva bude živa.

U petak 25. rujna, tihom molitvom, u miru i sabranosti ispred bolnice u Slavonskom Brodu, okupili su se i naši župljani, te zajedno s ostalim vjernicima sudjelovali u svjetskoj molitvenoj pro-life inicijativi "40 dana za život", koja je zpočela 23.rujna i trajat će sve do 1.studenog 2015.

Nakon cjelodnevne molitve uslijedila je misa i cjelonoćno klanjanje pred Presvetim u bolničkoj kapelici, koje je predvodio bolnički kapelan, p.Rafał Kiedrowicz, CSSp. Tijekom noći u animaciji adoracije sudjelovali su mnogi vjernici, uz tihe meditacije, razmatranja Kristova života, krunicu Milosrdnom Isusu i prigodnim pjesmama slavilo se i zahvaljivalo Gospodinu za njegovu prisutnost, molilo na razne nakane, a napose za živote nerođene djece i za obraćenje medicinskog osoblja, majki i očeva, te svih onih koji su na bilo koji način sudjelovali u pobačaju.

"40 dana za život" je najveća međunarodna koordinirana pro-life organizacija u povijesti u kojoj se molitvom, postom, miroljubivim bdijenjem i konkretnim svjedočenjem, te pomoći promovira vrijednost ljudskoga života od njegova začeća, kao i pravo svakoga djeteta da se rodi i živi. Također potiče zaustavljanje pobačaja u našim bolnicama. Kao plod te inicijative spašeni su životi mnoge djece, te je zatvoreno više klinika za pobačaj, mnogi ginekolozi i ostalo medicinsko osoblje pozvalo se na priziv savjesti te odbilo raditi pobačaje u svojim bolnicama.

Vjernici i vjernice, članovi molitvenih zajednica i svi oni koji zajedno žele moliti ispred bolnice da se svako začeto dijete rodi, okupljat će se slijedećih dana, svaki dan, do 1.studenog, od 7.30 do 18.30 sati na istom mjestu i s istom nakanom. Pozivamo vas da se uključite i bdijete s nama u molitvi za nerođene.