Zupa Svetog Antuna Padovanskog, PODVINJE

 Naslovnica Riječ župnika
Hrvatski
Hrvatski  English
English

2 3
Vijesti i novosti
O Župi Sv. Antuna
Duhovna riječ
Župni oglasi
Družba Duha Svetoga i katoličke misije
Impresum
Spomenar
Foto albumi
Župa Svetog Antuna
Trg Svetog Antuna 1
35107 PODVINJE
HRVATSKA
tel: +385 (0)35 461 410
e-mail kontakt20.11.2013
verzija za printer / print it

Izađite na referendum o definiciji braka i glasajte ZA!

  
Dragi vjernici,

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije, 18. studenoga uputili su poziv svim vjernicima da izađu na referendum o definiciji braka. Poziv prenosim u cijelosti:

"Draga braćo i sestre! Na temelju potpisa koje je prikupila Građanska inicijativa "U ime obitelji" Hrvatski sabor odredio je da se 1. prosinca 2013. godine održi narodni ustavotvorni referendum o definiciji braka. Mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije pozivamo sve vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađu na referendum te na pitanje: 'Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca' - odgovore ZA.

To je u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana. A potvrdnim odgovorom na referendumsko pitanje ne ugrožavaju se drugačija osobna opredjeljenja. I dok potičemo sve vjernike da iziđu na referendum, pozivamo ih neka mole za brak i obitelj, za mir i boljitak naše Domovine i svih njezinih građana.“

Kao što možemo vidjeti i iz poruke naših biskupa, posvjestimo sebi iznova činjenicu da je brak kao zajednica žene i muškarca najbolje mjesto za primanje i podizanje djece, osnova obitelji koja je temeljna jedinica svakog društva. To je u skladu s Božjom voljom, i ne samo da nije u suprotnosti s našom vjerom, nego to upravo naša kršćanska vjera jasno zahtjeva!

Radi se o referendumu koji je od izuzetne važnosti za Hrvatsku, što pokazuje i neviđena hajka u medijima, u koju su se na žalost uključili i mnogi od političara koji imaju poziciju moći koju koriste za kampanju protiv referenduma. Ne podlegnite pritisku onih koji ne vole život ni čovjeka ni Boga te iskrivljuju činjenice i smisao ovog referenduma!

Premda je veliki broj, više od 750 tisuća građana dalo svoj potpis tražeći da se referendum održi, time stvar još nije riješena. Tek izlaskom na referendum i izričitim opredjeljenjem ZA, izborit ćemo zaštitu za brak i obitelj u našoj Domovini.

Pokažimo svoju odgovornost, draga braćo i sestre, izađimo na referendum i glasajmo ZA jer time ćemo zaštititi najslabije u našem društvu, a to su djeca koja trebaju zdravu obitelj za svoje odrastanje, a ona se temelji na braku koji je po Božjoj volji naravna zajednica muškarca i žene!


Župnik, p. Ante


Župa Sv.Antuna, PODVINJE
URL: http://zsa.podvinje.org/
published with VPS II (C) SBNet.Hr