Sjednica župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća

Skorašnja proslava svetkovine svetog Antuna Padovanskog, nebeskog zaštitnika naše župe, uz stale redovite pastoralne aktivnosti do kraja mjeseca lipnja, bila je glavna tema 5. zajedničke sjednice Župnog pastoralnog i Župnog ekonomskog vijeća, održane u četvrtak, 28. svibnja.

Uoči same svetkovine svetog Antuna Padovanskog, održat će se i trodnevna duhovna priprava koju će u župnoj crkvi sveca cijelog svijeta u Podvinju ove godine predvoditi fra Ante Barišić, župnik župe sv. Ivana Pavla II u Petrinji (Sisačka biskupija). Sama proslava Antunova bit će organizirana kao i prethodnih godina, uz svete mise u 5, 6, 7, 8 i 9 sati, te svečanu misu u 10.30, a poslijepodne uz Dječju misu, blagoslov ljiljana i djece te završnu večernju u 19 sati, zaključeno je na sjednici. Vijećnici su se složili i s prijedlogom da se za sve župljane koji će biti angažirani u organizaciji proslave župnog crkvenog goda organizira i zahvalni zajednički izlet, 27. lipnja i to u svetište Božjeg milosrđa u Ovčaru, u župu Levanjska Varoš.

Dva dana nakon proslave Antunova u Podvinju, slijedi i blagdan sv. Vida, crkveni god u filijali Rastušje. U tamošnjoj crkvi svetog Vida svečano misno slavlje 15. lipnja u 11.00 sati predvodit će podvinjski župnik Ante Šiško.

Na sjednici je bilo riječi i o proslavi svetkovine Tijelova u prigodi koje će ove godine biti organizirana Tijelovska procesija i to u Podvinju i Bukovlju istodobno ako to vremenski uvjeti dopuste. Tijelovska procesija u Podvinju počinje u 9.00 sati, kod križa na početku ulice Grbavica, a oko 10.00 sati slijedi misno slavlje u župnoj crkvi. Tijelovska procesija u Bukovlju počinje prvom postajom u 9.15 ispred kuće Alković, Firov kraj 8. Oko 10.00 sati slijedi misno slavlje u crkvi sv. Josipa.

Vijećnici su se osvrnuli i na pastoralne aktivnosti realizirane u župi od veljače 2015. pri čemu su naglasili kako bi bilo dobro nastaviti tradiciju održavanja devetnice Božanskom milosrđu, te još jednom upozorili na sve slabiji odaziv vjernika u Bukovlju na krunicu svibanjskih pobožnosti.

Pastoralnom i Ekonomskom vijeću naše župe obratio se i p. Arkadiusz Krasicki CSSp., koji je u ime Družbe Duha Svetoga za Hrvatsku službeno izvijestio vijećnike o skorašnjoj promjeni na službi župnika u župi Podvinje, izrazivši zahvalnost na svemu što je p. Ante Šiško učinio na službi župnika u proteklih šest godina. Župnik, p. Ante potom je dirljivim riječima vijećnicima zahvalio na predanom angažmanu, radu, suradnji i ljubavi koju su mu svih ovih šest godina bezuvjetno iskazivali. Pozvao je sve vijećnike da ostanu i dalje jednakim intenzitetom angažirani u župi i na raspolaganju budućem župniku.

Sjednica je završena zajedničkom molitvom krunice po nakani za budućeg župnika i za ozdravljenje teško bolesne ministrantice naše župe 13-godišnje Sare Krilj iz Vranovaca.

na vrh članka