Cjelodnevno klanjanje u Tomici

Na koncu svibanjskih pobožnosti i Marijinog mjeseca svibnja, u crkvi Gospe od Rožarija u Tomici organizirana je cjelodnevna adoracija pred Presvetim, čiji je vrhunac bila večernja misa u predvečerje svetkovine Presvetog Trojstva.

Brojni su vjernici u sunčani subotnji proljetni dan, 30. svibnja, došli u marijansku crkvicu u Tomicu i neko vrijeme proveli s Isusom, živo nazočnim u Presvetom oltarskom sakramentu, svatko sa svojim prošnjama, vapajima i zahvalama. No, zajednička molitvena nakana cjelodnevne pobožnosti bila je za naše ovogodišnje krizmanike, njih 119, koji će ove nedjelje, na svetkovinu Presvetog Trojstva primiti pečat dara Duha Svetoga u sakramentu svete Potvrde.

Zadnji sat klanjanja molitveno je predvodio župnik podvinjski p. Ante Šiško, a pjesmom animirao zbor svetog Antuna. U 19 sati uslijedila je sveta misa, s liturgijom Božje Riječi od nedjelje Presvetog Trojstva. Govoreći o toj velikoj tajni Trojedinog Boga, p. Ante apostrofirao je rečenicu iz prvog čitanja (knjige Ponovljenog zakona) koja govori o tome kako je Gospodin Bog na nebu i ovdje na zemlji te da drugoga nema. (usp. Pnz 4). Tumačeći u nastavku Božju Riječ, ukazao je vjernicima ada je svatko od nas, po svome poslanju (otac, majka, suprug/a, svećenik…) baštinik Božji na zemlji, pozvan sići s visina dolje u pogansku Galijeju i širiti Radosnu vijest, svjedočiti Krista i vjeru u Trojedinog Boga – Oca Stvoritelja, Sina otkupitelja, i Duha Svetog životvorca.

Zaključio je sa slikom Svete Obitelji koja se s crkvenog vitraja zrcalila u svjetlosti sunčevih zraka na zidu crkve i na taj način svima poručio da budemo zagledani u tu sliku života, sliku ljubavi, predajući se u ruke one koja je prva povjerovala da je Isus uskrsnuo, naše nebeske Majke Marije, koja nas je pozvala da molimo krunicu i da se u toj molitvi nikada ne umorimo.

na vrh članka