Ispiši ovu stranicu

Humanitarna biciklijada ministranata za Saru Krilj

Protekla dva tjedna mogli smo vidjeti kako naši ministranti posjećuju odrasle vjernike i mole da budemo sponzori njihove humanitarne biciklijade koju su odlučili organizirati zajedno sa župnikom Antom Šiškom, želeći se na taj način solidarizirati sa svojom prijateljicom, ministranticom Saru Krilj koja se bori s teškom bolešću. Ljudi su se rado odazivali i darivali koliko su mogli – simbolično minimalno 10 kuna po kilometru, a sav novac koji su prikupili ministranti će predati Sarinoj obitelji.

Njih 30-ak, u pratnji patera Ante i još nekoliko odraslih vjernika, te obavezno i uz policijsku pratnju, u četvrtak 18. lipnja, vozili su bicikle na 16 kilometara dugoj relaciji do jezera Petnja (župa Sibinj) gdje su potom sudjelovali na svetoj misi na otvorenom, koju je predvodio župnik Šiško. Na licima ministranata isijavao je osmjeh i ponos što mogu učiniti nešto za svoju sestru u Kristu. Po dolasku na Petnju, djeca su se razigrala dok smo mi odrasli pomagali župniku oko pripreme za misu.

Prelijepo je bilo biti dio misnog slavlja, u jednom zajedništvu, gdje smo svi osjećali dodir Neba, ljubav Božju. Naša srca su se pretvorila u jedno. Priroda - šuma, pjev ptica, tišina, povjetarac koji nas je dodirivao i ljubio. Osjećali smo se uzdignuti na kat više, bliže Nebu.

Po završetku mise djeca su se igrala sa časnom sestrom Ivankom i paterom Antom. Naš Mario Petanović pripremao je roštilj. Za to vrijeme župnik je pozvao na šetnju kroz šumom, do jezera. Ministranti su uživali i osjećali ljepotu svega onoga što je stvorio naš Bog i dao nama na služenje. Miris roštilja pozivao nas je da još više osjetimo glad i prepustimo se svemu što nam je Mario pripremio za jelo. Nakon ručka djeca su nastavila svoju igru uživajući u ovome predivnome danu. Šuma, prijatelji, župnik, sunčani dan, sve za svoju sestru Saru...mislili smo - ništa ne može pokvariti ovaj dan. Na samom kraju našeg druženja, župnik je ministrantima morao priopćiti tužnu vijest. Dok smo uživali u svemu što nam je Bog darivao, sretni što možemo pomoći Sarinoj obitelji i sjediniti se s njom u njenoj bolesti, jedan drugi anđeo pridružio se Nebeskoj slavi. Preminula je draga nam ministrantica Beatrice Mukendi…

Krenuli smo svojim domovima ispunjeni mnogim osjećajima - od radosti do tuge. Zahvalni Bogu na svemu što nam daje jer sve je od Njega i On najbolje zna što je za nas najbolje.