Ispiši ovu stranicu

Hodočašće biciklima: Požežani navratili i u našu župu

Na Dan državnosti, u četvrtak, 25. lipnja, 25 hodočasnika na biciklima koji iz Požege voze 160 kilometara prema Vukovaru, navratili su na duhovnu i tjelesnu okrjepu i u našu župu u Podvinje, gdje su molili 5. postaju svoje pobožnosti križnoga puta.

Hodočašće biciklima: Požežani navratili i u našu župu Matej Agatić

Riječ je o hodočasnicima župljanima župe svetog Leopolda Mandića iz Požege 2 (Požeška biskupija), koji predvođeni svojim župnikom vlč. Jozom Jukićem već drugi puta organiziraju dvodnevno biciklističko hodočašće i druženje, ove godine u prigodi Dana hrvatske državnosti do grada heroja – Vukovara. Prošle godine vozili su do Aljmaša. Na putu od Požege, preko Pleternice, sela slavonskobrodske okolice, Strizivojne, Starih Mikanovaca, Vinkovaca prema Vukovaru staju u svakom mjestu gdje postoji crkva, a u 14 župa zaustavljaju se na molitvi i razmatranju postaja križnog puta.

Oko podneva su stigli i u Podvinje, gdje su u župnoj svetog Antuna izmolili 5. postaju križnog puta, moleći po zagovoru sveca cijelog svijeta za ustrajnost u nastavku njihovog puta kao i za sve župljane naše župe. Dočekao ih je župnik Ante Šiško, koji im je ukratko predstavio povijest i sadašnjost župe Podvinje kao i Družbu misionara Spiritanaca koji više od 30 godina djeluju u ovoj župi.

Uslijedila je i kratka okrjepa, upoznavanje i druženje hodočasnika iz Požege i domaćina, na terasi našeg župnoga stana, a nakon zajedničkog fotografiranja sudionici biciklijade nastavili su vožnju prema župi Garčin gdje im je priređen ručak, potom i prema Vinkovcima, gdje su prenoćili te sutradan nastavili put prema Vukovaru.