Uvođenje u službu novoga župnika

U četvrtak, 6. kolovoza 2015. u našoj župnoj crkvi sv. Antuna padovanskog u Podvinju, jedan svečani događaj. Mons. Ivan Ćurić, generalni vikar Đakovačko - osječke nadbiskupije predsjedao je misnom slavlju u kojemu je patera Josaphata N. Moshu uveo u službu novoga župnika. Uz mons. Ćurića suslavitelji su bili p. Albert, p. Rafal, naš prošlogodišnji mladomisnik Pavo i dakako p. Josaphat, župnik.

Nakon službenog predstavljanja novoga župnika i dekreta, p. Josaphat je obnovio svoja svećenička obećanja. Preuzimanjem ključeva župne crkve i škropila kojim je poškropio svoje stado zauzima mjesto na oltaru i postaje naš novi pastir.

Mons. Ćurić je u svojoj propovijedi naglasio "da bi se ušlo u život vječni treba slušati Isusa, slijediti njegov put križa, noseći, poput njega, u srcu nadu uskrsnuća. To u svima nama želi podržati i hraniti zajednica crkve, na posebno neposredan način u župnim zajednicama." Novome župniku je poželio puno uspjeha u radu i suradnji sa župljanima. "Poslanje župnika je pristupati svima s Isusovim stavom, s Isusovim pogledom - zapravo s dubokim iskustvom njegove ljubavi koja nas vodi i nadahnjuje za ovu našu zemaljsku sadašnjost i za našu vječnost" poruka je kojom je mons. završio homiliju.

U ime župe s nekoliko prigodnih riječi i srdačnom dobrodošlicom, novoga župnika je pozdravio Dalibor Zvonarević. Rekao je da župnika čeka zahtijevna zadaća ali da nije sam, nego da u župi i u filijalama žive ljudi koji će mu rado pomoći u obogaćivanju duhovnih vrijednosti ali i kod svih drugih aktivnosti vezanih za župnu zajednicu.

Na kraju misnoga slavlja, riječima zahvale obratio se p. Josaphat svima prisutnima. Zahvaljuje najprije dragome Bogu za dar života, redovništva i svećeništva, svojoj Družbi Duha svetoga, svojoj subraći na suradnji, mons. Ćuriću na uvođenju u službu i nadbiskupu Hraniću na ukazanom povjerenju. Kroz župu je u trideset godina prošlo puno svećenika iz raznih zemalja, jer smo međunarodna zajednica. No svi vi ostajete, gradite župu. Otvoren sam i spreman na suradnju a takav je i hrvatski narod. Samo zajedno možemo učiniti sve. Preporučam se u vaše molitve moji dragi župljani, rekao je župnik Mosha na kraju svoga obraćanja.

Nakon blagoslova i izlaska iz crkve, župniku su čestitali brojni vjernici, suradnici i prijatelji. Druženje se nastavlja uz okrijepu na terasi župnoga stana.

Dragi župniče, dragi naš p. Josaphat, molimo se dragom Bogu da Vam dade mudrosti, vedrine, ustrajnosti i snage na novoj dužnosti. Na službu našega novog župnika - dobro došao!

na vrh članka