Listopadske pobožnosti

Sv. Ljudevit Monfortski(1673-1716) piše...bez sumnje najsavršenija od svih pobožnosti je ona koja nas najsavršenije Isusu upriličuje i sjedinjuje, a pošto je Marija od svih stvorenja najviše upriličena Isusu, dosljedno i pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji, više od ijedne druge pobožnosti, posvećuje i upriličuje dušu Isusu, pa tako što je jedna duša više posvećena Mariji to će biti više posvećena i Isusu.

Mjesec listopad je posebno posvećen Majci Božjoj i pobožnosti krunice. Svake godine, pa tako i ove, u zajedništvu sa nekoliko vjernika, u četvrtak, 1.listopada, pobožnosti smo otvorili kod kapelice Majke Božje u ulici Kerdeni, molitvom i razmatranjem otajstava Gospine krunice.

Molili smo Gospin zagovor za mir i jedinstvo u našim obiteljima, župnim zajednicama, za svećenička i redovnička zvanja, te se sa upaljenim svijećama, moleći krunicu i pjevajući Marijanske pjesme uputili prema župnoj crkvi Sv.Antuna gdje smo pobožnost završili Misom i kratkim euharistijskim klanjanjem.

Tijekom mjeseca listopada okupljamo se u crkvi u Podvinju svakoga radnog dana od ponedjeljka do petka u 17.30 sati. Posebno pozivamo prvopričesnike i potičemo njihove roditelje neka dolaze zajedno, Mariji u pohode.

Po Mariji je Isus došao k nama, po Mariji dođimo i mi k Isusu!

na vrh članka