Ispiši ovu stranicu

Gosti iz Mandaline i Zablaća

Sa subote na nedjelju, 24. i 25. listopada 2015. naša župa bila je domaćin hodočasnicima iz Šibenika, iz župa sv. Nikole biskupa u Mandalini i sv. Ivana Krstitelja u Zablaću. U goste nam ih je doveo pater Paul Karim koji je i sam donedavno bio jedan od naših svećenika u Podvinju.

Župljani iz Mandaline i Zablaća na svom hodočašću uputili su se u Vukovar. Bila je to prigoda da na dugom putu iz Šibenika predahnu u našoj župi gdje je dvadesetak domaćina iz Podvinja, Bukovlja, Vranovaca, Tomice i Rastušja ugostilo 60 gostiju iz Dalmacije i pružilo im prenoćište da bi ujutro mogli nastaviti put. Gosti su došli u subotu, u popodnevnim satima. Umorne putnike naši župljani pogostili su u župnom pastoralnom centru gdje su večerali i predahnuli. Bila je to prilika da se upoznaju sa svojim domaćinima koji su ih nakon večere poveli svojim kućama. Tijekom večeri pozdravio ih je naš župnik, p.Jozaphat Moshe u društvu s paterom Albertom Thielmeierom i p. Rafałom Kiedrowiczem.

Na prvoj jutarnjoj Misi u župnoj crkvi sv.Antuna Padovanskog koju je predvodio župnik, p. Josaphat u koncelebraciji s p. Paulom i p. Albertom, bili su svi gosti iz Šibenika sa svojim domaćinima. Veći dio gostiju pridružio se našem zboru sv.Vinka i pjevanjem uveličali misno slavlje, a misna čitanja kao i molitvu vjernika domaćini su prepustili gošćama. Na kraju misnog slavlja za uspomenu gosti su se u crkvi slikali sa svojim domaćinima. Pjesmom Rajska Djevo kraljice Hrvata i Kraljice svete krunice gosti su se oprostili od naših župljana, ukrcali se u autobus i nastavili svoje hodočašće u Vukovar.

Kako je na rastanku rekao pater Paul, kada je nešto dobro to treba ponoviti, a ovo je bilo jako dobro i nadajte nam se opet. Susret gostiju i naših župljana protekao je u više nego srdačnom i prijateljskom raspoloženju i za vjerovati je da će se naše župe ponovno sresti, tko zna, možda i u Šibeniku.