Bdijenje uoči svetkovine Svih svetih

Uoči svetkovine Svih svetih, u subotu, 31. 10. 2015. godine u našoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog održano je molitveno bdijenje kojim se željela naglasiti važnost svetkovine Svih svetih, te vratiti punina kršćanskog smisla noći uoči Svih Svetih.

Program je započeo molitvom krunice Duhu Svetom u 20.00 sati, koju je animirala biblijska skupina, a nastavio Euharistijskim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je animirala molitvena zajednica Novo Srce.

U zajedništvu sa našim paterima Spiritancima zazivali smo Duha Svetoga na sve koji su daleko od Crkve i Krista, na naše obitelji, na našu župnu zajednicu, grad, Domovinu...a napose na mnoge mlade koji se nalaze u tami i izgubljeni lutaju tražeći ljubav na krivim mjestima.

Voditelji molitvene zajednice, čitajući Božju Riječ, posvijestili su nam da se ne borimo protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima, (Ef 6,12), te da bdijenje nije nešto protiv nego opredjeljenje za, odnosno, ono je svjedočenje onoga što katolici vjeruju te vjerom i po vjeri svakodnevno provode.

Večer smo završili misnim slavljem koje je predvodio naš župnik p. Josaphat N. Mosha, CSSp, uz koncelebraciju p. Kigsley Ogazi. U prigodnoj propovijedi naglasio je da put svetosti nije lagan, jer tko pripada Kristu, taj mora proživjeti cijeli Kristov život, te da ustrajnost u dobru, u svjedočenju temeljnih kršćanskih vrijednosti navlači na sebe neprijateljstvo svijeta.

Takve primjere kršćanskog svjedočenja pronalazimo u svecima, koji, unatoč svojoj teškoj situaciji nisu očajavali, jer su se oslanjali na Boga. Pogledajte živote svetaca, oni su jednostavno bili to što jesu i živjeli svoju svakodnevicu na običan način, ali ne sami, nego s Bogom. - istaknuo je župnik.

Potom nam je još jednom objasnio smisao trpljenja i ohrabrio nas Isusovim riječima; Blago vama kad vas zbog mene pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima. (Mt 5, 11-12)

na vrh članka