Ispiši ovu stranicu

Misijsko djelovanje Spiritanaca u Europi

U ponedjeljak, 9. studenog 2015., na svetoj Misi u 18.00 sati, sudjelovalo je deset svećenika, redovnika. Naime, ove godine Družba Duha Svetoga (svećenici koji vode našu župu) je bila domaćin međunarodnog sastanka njihove Družbe koji je bio od 9. do 12. studenog pod geslom; "Misijsko djelovanje Spiritanaca u Europi".

Kao i svakog ponedjeljka nakon krunice Božjem Milosrđu i molitve Božanskog časoslova uslijedila je sv. Misa. Veličanstven prizor za sve vjernike promatrajući kako jedan za drugim ulaze pateri iz cijeloga svijeta; Irske, Velike Britanije, Njemačke, Belgije, Poljske, Francuske, Nizozemske, Španjolske, Portugala i Italije.

Misu je slavio naš župnik i poglavar Družbe Duha Svetoga u Hrvatskoj p. Josaphat N. Mosha, CSSp, uz koncelebraciju njih desetorice i naših p. Alberta Thielemeiera i p. Rafala Kiedrowicza, CSSp. Župnik je okupljenim vjernicima preporučio Družbu u njihove molitve, te posebno pozvao na molitvu za nova duhovna zvanja. Nakon misnih čitanja, molitva koju nas je naučio Krist; Oče naš, uistinu je bila dodir Neba, dah Duha Svetoga, jer je svaki od njih molio na svom materinjem jeziku.

Pred svršetak sv. Mise ukratko su se predstavili župnoj zajednici; kako se zovu, iz koje zemlje dolaze, u kojoj su zemlji u službi(...)

I za sam kraj, veliki blagoslov se spustio na sve nas. Divno je bilo biti nazočan sv. Misi s trinaest svećenika i od svih dobiti blagoslov. Bog neka ih čuva na svim njihovim putovima misijskog djelovanja.