Ispiši ovu stranicu

Prikazanje Blažene Djevice Marije

U subotu 21. studenog na blagdan Prikazanja Blažene Djevice Marije ili kako svi taj dan zovemo blagdanom Gospe od zdravlja, na večernjoj sv. Misi naši pateri su svima koji su to željeli podijelili bolesničko pomazanje.

Ovaj sakrament koji smo dobili kao dar od našega Boga, do nedavno se koristio samo kad bi netko bio na umoru ili u teškoj bolesti, ali sad smo svjesni da taj dar nije sakrament samo za umiruće nego i za sve nas koji osjećamo da smo potrebni ozdravljenja. Osim tjelesnog zdravlja , tu nam je i duhovno koje je isto tako važno kao i tjelesno. Mnogi su to prepoznali pa se crkva u Podvinju ispunila vjernicima koji su bili željni ozdravljenja.

Misu je slavio p. Rafal Kiedrowicz CSSp. U predivnoj propovjedi koju nam je pater Rafal uputio, posvijestio nam je da Bog u ovom sakramentu svojom snagom, snagom Duha Svetoga može izliječiti naša tijela, ali i duh. Kao što čitamo u Evanđelju više puta čujemo Isusove riječi; Idi, vjera te tvoja spasila! Idi vjera te tvoja ozdravila...Isus nas i danas liječi, ozdravlja. Posvjedočio nam je slučaj jedne mlade žene koja je bolovala od tumora i spremala se na operaciju. On kao bolnički kapelan, molio je zajedno sa njenom majkom za ozdravljenje i par dana prije operacije dao joj je bolesničko pomazanje. Liječnici, dok su pripremali ženu na operaciju vršeći UZV i druge nalaze ustanovili su da tumora nema, da je tumor nestao. Bogu dragome hvala što se po svojoj velikoj ljubavi proslavlja kroz one koji mu otvore svoje srce.

Na samom kraju pater Rafal nam je poručio tko blaguje Tijelo Kristovo biva ozdravljen, dobiva snagu da otjera sve zloduhe od sebe i postaje radosnim.

Bogu hvala na ovom sakramentu i hvala svima koji su taj dan došli tražeći Krista ,a otišli ozdravljeni na dan Gospe od zdravlja.