Ispiši ovu stranicu

Početak adventskog vremena

Prvi dan Došašća ili adventskog vremena kada svi živimo kako bi izmijenili svoja srca, kad se pripremamo za dolazak našega Gospodina, u nedjelju 29.studenog na večernjoj Sv. Misi svi smo se pitali...živimo li 10 Božjih zapovjedi?!

Umjesto uobičajene propovjedi vjernici naše Podvinjske župe mogli su pogledati scenski igrokaz skupine "Apostoli ljubavi". Naime, oni su glumci amateri koji nastoje svojom glumom približiti 10 Božjih zapovijedi.

Žena, kojoj liječnici mogu konstatirati samo smrt, nalazi se na sudu, ali ne ovozemaljskom, već na sudu za Nebo. Hoće li ju porota proglasiti krivom zato što je imala i drugih bogova mjesto jednog, posjećujući razne vračare? Jeli se spominjala dana Gospodnjega i kako?! Da li je poštivala svoje roditelje, je li varala(...). Svjedoci su se izmjenjivali, gospođa se branila uz pomoć svoje odvjetnice. Bez obzira na sve, porota ju proglašava krivom i osuđuje ju na pakao, ali Isus tad pruža ruku i daje gospođi još jednu šansu. Ona se budi iz kliničke smrti i vraća se svojoj obitelji, ali preobraćena jer joj je Krist dao novu šansu. Alma Grgić koja glumi osuđenicu, doista je dotaknula mnoga srca u crkvi, te potaknula da promislimo, preispitivajući sami sebe, gdje ćemo mi jednom završiti.

I svi mi, nakon pitanja hoćemo li u pakao, na kraju smo mogli zaključiti da je Božje milosrđe veće od svakoga našega grijeha, i da posebno u ovom milosnom vremenu kuca i na naša srca i vapi za našom ljubavi, za našom vjernošću za Njega.

Hvala Ti, Kriste što nas toliko silno ljubiš da si i preko ovih glumaca doticao naša srca i liječio naše rane, što se moglo vidjeti iz uplakanih lica vjernika sa večernje Sv. Mise u Podvinju.