Ispiši ovu stranicu

Cjelovečernje dekanatsko klanjanje na Budainci

Mnogobrojni su vjernici iz svih župa Slavonskobrodskog dekanata sudjelovali u petak, 11. prosinca na adventskom cjelovečernjem dekanatskom klanjanju u novoj župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci. Pod geslom "Gospodine, ti mir nama daješ..." (Iz 26, 12) bdjelo se u molitvi i pjesmi. Svakoga sata izmjenjivali su se vjernici nekoliko župa, molili su za svoje nakane, a napose za tako potreban mir u obiteljima, domovini, u Europi i svijetu. Presveti oltarski sakrament, bio je izložen od strane župnika vlč. Andrije Đakovića u 19.00 sati, kada je na rasporedu bila naša župa zajedno sa župom Duha Svetoga iz Malog Pariza.

Krist je zabljesnuo na novom oltaru ove nove crkve koja je oduševljavala sve one koji su tu noć došli pokloniti se Gospodinu. Naših sat vremena glazbeno je animirao zbor iz crkve Duha Svetoga i svećenici iz dviju crkava. Molitve su se redale, zahvaljivanja Gospodinu na svemu što nam daje. Adventsko vrijeme, kada se svi trudimo biti bolji, kada se nadamo da će od ovog Božića krenuti nabolje...ljudi će svojim srcima progledati i vidjeti svoga bližnjega, a ne samo sebe...čuli smo ove večeri i pitali se svatko u svom srcu; jesmo li pogledali na svog brata, jesam li pomogao potrebnome, jesam li propustio dobro djelo?! Sat vremena je brzo prošlo,vjernici iz župe Gospe od Brze pomoći i franjevačkog samostana sa svojim svećenicima ulazili su u crkvu, a mi smo znali da je vrijeme da njima ustupimo tako drago mjesto; oči u oči s Kristom...

Naš župnik pater Josaphat sa svojim vjernicima uputio se svojoj župi. Svatko je ponio bar djelić dobrote, ljubavi, milosrđa sa ovoga klanjanja, blagoslovljeni od Krista, pod srcem One koja je rodila Spasitelja.