Nedjelja bez kolača i humanitarna akcija župnog Caritasa

Vrijeme Došašća, vrijeme iščekivanja kroz četiri tjedna u našoj župi Sv. Antuna u Podvinju s filijalama Bukovlje-Vranovci, Tomica, Ratušje proteklo je u znaku darivanja.

Kao što u Sv. Pismu piše: Tada ga je narod pitao: "Što nam je onda činiti?" On im odgovaraše: "Tko ima dvije haljine neka podijeli s onim koji nema nijedne! U koga ima hrane, neka učini isto tako! (Lk 3,10-11) , tako su u našoj župi vjernici dolazeći na Mise zornice donosili sa sobom razne namirnice i na taj način bili spremni pomoći onima kojima je ta pomoć veoma potrebna. U četiri tjedna skupljeno je oko 70 kg brašna, 70 kg šećera, 50 l ulja i preko stotinjak ostalih raznih namirnica kao što su riža, tijesto, palenta, kava, slatkiši (...)

Naši krizmanici prve i druge godine priključili su se akciji nazvanoj "Nedjelja bez kolača" tako što su sa svojim ukućanima dan prije pekli, a potom prodavali te kolače na 4. nedjelju Došašća, nakon svih Sv. Misa, te tako prikupili 6.057 kn. Na sam Badnjak krizmanici su zajedno sa nekoliko odraslih vjernika i našim paterima darivali one koji su u potrebi i kojima ova pomoć puno znači, prikupljenim namirnicama i novcem skupljenim od prodaje kolača.

Obilazeći potrebite vjernike, vidjeli smo mnogo ljudi koji žive u teškim okolnostima. Zahvalni Bogu na svakom prikupljenom daru, zahvalni što smo mi bili ti koji ćemo zajedno s krizmanicima darovati potrebne i na taj način pružiti Kristovu ruku unoseći malenog Isusa u njihove domove, naša srca su igrala od radosti. Bogu hvala na svakom čovjeku koji je pružio svoju ruku i pomogao u ovim akcijama naše župe tijekom Došašća.

na vrh članka