Ispiši ovu stranicu

Misa polnoćka

Mala Misa polnoćka u našoj podvinjskoj crkvi dozvala je mnoge vjernike, tako da je crkva bila dupkom puna. Najviše je tu bilo djece, mladih koji su u zajedništvu sa starijim vjernicima dočekali Kristovo rođenje.

Sv. Misu predvodio je naš župnik p. Josaphat Mosha, CSSp. Nakon četiri tjedna priprave naših srdaca za silazak Onoga koji nas je stvorio i otkupio, okupili smo se na ovoj sv. Misi kako bi odali slavu našem Isusu. Pater je posebno molio da djeca budu naprijed, jer je to u prvom redu Misa za njih, za one najmanje, koji su Isusu najbliži. Predivnim Božićnim pjesmama ovu sv. Misu, animirao je zbor Duha Svetoga.

Pater je započeo propovijed razgovorom s djecom...kako je rekao da..." Isus najviše za svoj poklon za rođendan treba ljubav...čistu ljubav, čisto srce koje smo pripravljali kroz vrijeme Došašća. Osim ispovjedi, tu je bilo i pomoć drugome kako nas Isus i poziva na to. Naglasio je da je ukrasni bor simbol Isusovog rođenja, simbol koji nikome ne smeta...Križ mnogima smeta, ali bor; simbol kojima se svi vesele i raduju bez obzira na vjeru, bez obzira na sve. Božić je blagdan obitelji, mira, ljubavi i radosti. Svi smo tada sretni jer Isus je došao da donese mir...mir koji nosimo u srcima. Božić je blagdan mira i radosti. "

Svi vjernici su ostali ugodno iznenađeni kada je zbor prvopričesnika pod ravnanjem Ramone i Maria Petanovića otpjevao par Božićnih pjesama za vrijeme blagovanja Kristovog Tijela. U cijeloj crkvi se osjećao silazak sile Nebeske koja nam je dala znak da je Krist tu, da se ponovno rađa u našim srcima i traži od nas ništa drugo nego samo ljubav. Vrijeme je za čestitanje....Sretan, radostan Božić pun ljubavi i mira!