U službu uvedeno novo Župno ekonomsko vijeće

Sanja Colić iz filijale Tomica, Blaženka Mirosavljević iz filijale Rastušje, Ferdo Marić i Ivica Barišić iz filijale Bukovlje/Vranovci, te Anka Mirosavljević, Mara Aračić i Antun Sabolski iz Podvinja - novi su članovi Ekonomskog vijeća župe sv. Antuna Padovanskog, koji su voljom većine punoljentih župljana izabrani u ŽEV u novom petogodišnjem mandatu. Na svečanom uvođenju u službu, tijekom pučke svete Mise u župnoj crkvi u Podvinju, 7. veljače, vijećnike je župnoj zajednici predstavio župnik, pater Josaphat N. Mosha, CSSp, a oni su pred okupljenim vjernicima i pred Bogom položili prisegu;

Zaklinjem se živim Bogom da ću se kao član Ekonomskog vijeća župe svetog Antuna Padovanskog u Podvinju, u suradnji i pod župnikovim vodstvom, brinuti za sva njezina dobra u skladu s crkvenim propisima. Tako mi pomogao Bog, Blažena Djevica Marija i svi Sveci Božji i sveto Evanđelje koje svojom rukom dotičem.

Ovim su se riječima prisege, po nalogu Đakovačko-osječke nadbiskupije novopotvrđeni članovi Župnog ekonomskog vijeća obvezali da će kao vijećnici brinuti za dobrobit cijele naše župne zajednice.

Pater Josaphat ih je prethodno, u skladu sa misnim čitanjima današnjega dana, u kojima Isus poziva svoje učenike da ostave sve i pođu za Njim, poželio da revno u duhu Evanđelja i u skladu sa crkvenim propisima, obavljaju svoje dužnosti. Također, zahvalio je članovima vijeća u dosadašnjem mandatu na svemu što su učinili za našu župnu zajednicu.

na vrh članka