Blagdan Tijelova i procesija u filijalnoj crkvi sv.Josipa u Bukovlju

Blagdan Tijelova se u katoličkim crkvama slavi u četvrtak nakon svetkovine presvetog Trojstva, kao spomen na ustanovljenje svete Euharistije na Veliki četvrtak. Ove godine smo blagdan Tijelova slavili 30. svibnja, kako u župnoj crkvi sv. Antuna padovanskog u Podvninju, tako i u filijalnoj crkvi sv. Josipa u Bukovlju

Tijelovska procesija je krenula od sjenice u Vranovcima, gdje se unatoč velikoj vrućini skupila nekolicina vjernika koji su molili, pjevali i hodali za Presvetim.

Putem su se pridružili i drugi vjernici. Pred svima nama je hodao Živi Bog... I kako je župnik kasnije na propovijedi rekao, ne možemo to otajstvo shvatiti razumom, tek očima vjere.

Na Tijelovo, već treću godinu za redom, ŽPS Vranovke organiziraju koncert crkvenih pjesama. U goste im dolaze razne pjevačke skupine. Ove godine su to bili KUD Brodski biseri , PPS Veseli slatinčani , MPS Baje iz Ivanovaca , Ženska pučka pjevačka skupina župne crkve sv.Lovro , Baranjsko Petrovo Selo

i naš crkveni zbor sv. Josipa iz Bukovlja i Vranovaca. Vranovke su svoje goste dočekali u lijepoj, novoj ali ne dovršenoj vjeronaučnoj dvorani u Bukovlju. Nakon duhovne okrijepe koju nam daje Euharistija, bilo je ugodno i oku i uhu vidjeti nošnje i čuti glasove ljudi koji se s puno ljubavi bave glazbom i očuvanjem baštine svoga kraja. Hvala im za prekrasan ugođaj.

Po završetku koncerta, druženje se nastavilo u Svečanoj sali u Bukovlju, uz prigodnu večeru i naravno pjesmu. 

 

na vrh članka