Božićni ručak

Drugu godinu zaredom u župi svetog Antuna Padovanskog u Podvinju priređivao se Božićni ručak sa svećenicima. Nije to obični ručak, to je ručak za sve one koji su osamljeni i u danima Božića nemaju s kime podijeliti radost rođenja Spasitelja, radost koju svi oni koji žive u zajedništvu osjećaju i doživljavaju.
Naime, u vrijeme Došašća, naši župljani su osim namirnica prikupljali i plastične boce. Ukupno nakon tri tjedna bilo je tu 4000 tisuće boca koje su nam donijele dvije tisuće kuna od kojih smo kupili sve potrebite namirnice i priredili ručak.
Za Božičinim stolom osim četiri naša patera bili su tu i tri zauzeta vjernika koji su posluživali i petnaest osoba koje će ovaj ručak pamtiti cijeli život .
Na meniju se našla goveđa i kokošja juha, kuhano meso, sos od rajčice, povrće, uslijedila je sarma koju svi volimo. Pečenka uz francusku salatu je izmamila svima osmjehe na lice da bi za kraj tu bilo kolača raznih vrsta. U ugodnom prostoru pastoralnog centra, uz Božićni ručak, Božićno drvce, Božićne pjesme, molitvu, zahvalu svi smo bili ispunjeni Kristovom radošću jer Krist se rodio i ovaj put za svakoga od nas, a na poseban način za one usamljene naše drage župljane. Na rastanku svaki od gostiju dobio je i oval pečenke kao i tanjur kolača koje će moći blagovati u svom domu. 
 
Naša srca su se smijala od radosti ali najvažnije Krist se smijao s nama. Čestit Božić svima od župljana župe svetog Antuna Padovanskog iz Podvinja!
 
Rafaela Janković 
 
na vrh članka