Duhovna obnova Biblijske skupine na Ovčari

U mjestu Ovčara kod Đakova nalazi se crkvica koja slovi kao „svetište Božjeg Milosrđa“. Vodi ga velečasni Miro Tomas. Mjesto je to iz kojeg je krenuo pokret Božjeg Milosrđa koji želi povezati sve osobe koje žele učvrstiti svoju vjeru i biti u službi milosrđa te proširiti molitvu po župama te tako najaviti i izmoliti Božje milosrđe. 
Pet je oblika štovanja Božjeg Milosrđa:
 
1. Štovanje slike Milosrdnog Isusa – Isus želi da se ona štuje u cijelom svijetu.
2. Svetkovina Božjeg Milosrđa – prva nedjelja poslije Uskrsa postala je svetkovinom milosrđa. Tko dođe toga dana primiti će potpuni oprost.
3. Krunica Božjeg Milosrđa – tko bude molio ovu molitvu doživjet će veliko milosrđe Isusovo.
4. Štovanjem časa Božjeg Milosrđa – u tri sata potrebno je zazivati Isusovo milosrđe, u tom času ne uskraćuje ništa.
5. Širenjem Božjeg Milosrđa – širite svima Božje Milosrđe djelom, riječi i molitvom.
 
U svetištu postoji raspored hodočasničkih dana kroz godinu. Postoji mogućnost i duhovnih obnova za grupe i pojedinačni posjeti i duhovni razgovori s velečasnim Mirom koji se ranije moraju dogovoriti i najaviti. To mjesto odmora za dušu posjetilo je sunčane jesenske subote, 16. rujna i Biblijska grupa iz Podvinja. U tom mjestu, okruženom prekrasnom prirodom koja je bila odmor za naše oči, opustili smo se i dozvolili Milosrdnom Isusu da učini nešto za nas, a On je najbolje znao što je svakoj duši najpotrebnije.
Velečasni Miro Tomas susret je započeo nagovorom s kojim nas je uveo u bit Božjeg Milosrđa. Bog je jednostavan i voli nas, ali ne može ništa učiniti za nas ako mi nismo spremni otvoriti srca za njega i prihvatiti njegov dar. U tome nas može kočiti naše nepraštanje drugima, ali i sebi ili neke naše rane. Možemo zamoliti Isusa da nam pomogne u praštanju i da zaliječi naše rane. Slijedila je molitva u tišini u kojoj smo imali priliku otvoriti srca Isusu i uputiti Mu svoju osobnu molitvu. Tu je Isus taknuo mnoga srca. Uslijedila je stanka za kavu i opušteno druženje te priprema za svetu Ispovijed ili duhovni razgovor ovisno o potrebi. Kruna susreta bila je Sveta Misa koju smo proslavili očišćena srca. Susret smo završili zajedničkom fotografijom ispred crkvice da nas podsjeti na ugodne trenutke provedene s Milosrdnim Isusom.
 
Suzana Tumbas
 

Srodni sadržaj (po oznakama)

na vrh članka