Cjelodnevno klanjanje u Bukovlju

Približio nam se blagdan svetog Josipa koji je zaštitnik naše filijalne crkve u Bukovlju pa se duhovno pripremamo za taj nama važan dan. Osim molitve devetnice upriličena je i trodnevnica svetom Josipu. Na drugi dan trodnevnice, u subotu 18. ožujka Presveti Oltarski Sakrament je bio izložen od 9 do 18 sati u crkvi u Bukovlju.
 
 
To je prilika za sve vjernike da u nekom dijelu dana uzmu malo vremena i poklone se Gospodinu. Poput ovčica što prilaze svom pastiru jedni za drugima mogu doći i predati mu sve svoje brige, boli, strahove ili mu se zahvaliti na lijepu i ugodnu životu, na uslišenim molitvama ili se jednostavno odmoriti u Njegovu prisustvu, u tišini jednostavno zaroniti u svoje dubine i osluškivati Isusa. Možda nam nešto želi reći, možda nas ohrabriti, dati nam snagu, a tako malo mu dadnemo prilike za to. Prilika je to, da iz buke svakodnevnog života zaronimo u tišinu, u Božju prisutnost i dozvolimo mu da nam se obrati, da nas obogati Sobom.
 
Ali Gospodina ne smijemo ostaviti samoga ni u jedom trenutku u danu pa smo se zato organizirali tako da je napravljen raspored dežurstva. Tko god je želio, mogao se prijaviti i popuniti neki od polusatnih termina. U tome su nam pomoć i podršku pružila i naša braća u Kristu iz naše župe Podvinjske, članovi biblijske skupine i s nama uronili u taj milosni dan.
 
Pred kraj klanjanja izmoljena je i devetnica svetom Josipu. I na kraju kruna cijelog dana – sveta Misa u 18:00 sati.
To je bio dan pun prilika da svatko ponese sa sobom kući neki dojam, doživljaj – doduše, svatko od nas drugačiji, ali svi duhovno bogatiji koračamo prema Josipovu.
 
Suzana Tumbas
 
na vrh članka