Ispiši ovu stranicu

Pobožnost 13 utoraka svetom Antunu Padovanskom

Jučer smo u našoj punoj župnoj crkvi u Podvinju, započeli s pobožnostima sv.Antunu, i to je ove kalendarske godine prvi u nizu od trinaest utoraka kojim se pripremamo za naš crkveni god u Podvinju, spomendan sv.Antuna. 
 
Svetu Misu predvodio je p.Rafal Kiedrowicz uz koncelebraciju p.Andrea Tylicki; „Ljubav je duša vjere, bez ljubavi duša umire, riječi su ovog omiljenog sveca koji je poznat ne samo u Padovi u Italiji, već širom svijeta.“ - rekao je u svojoj homiliji p.Rafal.
 
„Sv.Antun je znao da je čovjek sklon grijehu, pa je pozivao vjernike da vrše kreposti poniznosti, čistoće, pravednosti...Ovaj svetac nam govori, da tko se ponizuje, bit će uzvišen, pa je tako cijelog sebe predao u služenju drugome. Molio je one koji razmišljaju o pravom bogatstvu, da primaju siromašne, a oni će nama otvoriti stanove neba, jer sve propada i ostaje. Srce je ispunjeno, kad je puno Božje milosti i one daju nositi križ.“ – završio je p.Rafal i potom zamolio sv.Antuna da nas zagovara da budemo svjedoci Isusa Krista u današnjem svijetu. Nastavili smo s pobožnostima čudesnom svecu, razmatrali Božju Riječ za ovaj utorak, a potom smo u tišini svoga srca iznijeli prošnje i milosti za koje ga molimo, te smo izmolili litanije sv.Antunu. 
 
Sv.Antune, molimo te da nas pratiš na našim životnim stazama, udijeli po svom zagovoru milosti onima koji žeđaju za Bogom, učini naša srca spremnim biti dar drugom čovjeku, za izgradnju boljeg društva. Amen.
 
Alenka Kljajić