Korizmena duhovna obnova u Podvinju

Na drugu korizmenu nedjelju u našoj župi Svetog Antuna Padovanskog održana je duhovna obnova koju je vodio vlč. Filip Perković, nadbiskupijski povjerenik za mlade.
 
Susret je započeo molitvom krunice Božjem milosrđu koje su molili članovi biblijske skupine uz prigodna razmatranja, nakon kojeg je uslijedilo misno slavlje. Crkva se ispunila vjernicima jer u ovom korizmenom vremenu svi želimo čuti još jednu riječ više, još nešto što će nam se urezati u srce preko kojeg ćemo promijeniti svoja razmišljanja, svoja djela.
Na početku Svete Mise srdačno nas je pozdravio naš kapelan p. Rafal i predstavio  nam vlč. Perkovića, nadbiskupjiskog povjerenika za mlade koji u ovom vremenu ima puno obveza vezanih za skorašnji susret mladih koji će se održati ove godine u Vukovaru.
Naglasak u svojoj homiliji vlč. Perković je dao na našem razgovoru s Bogom. Da li je naša molitva samo naučen tekst koji izgovaramo da ga nismo ni svjesni ili ostavljamo dio dana za razgovor s Bogom. Znamo li razgovarati? Razgovor s Bogom je prava molitva dok srcem uzdižemo svoje osjećaje, čežnje, želje i s punim pouzdanjem u svoga Nebeskog Oca predajemo sebe.
U duhovnom nagovoru koji je uslijedio nakon Mise vlč. Perković nam je približio tri bogoslovne kreposti; vjeru, ufanje i ljubav. To troje jedno bez drugog ne ide. Nada nam je razlog življenja, jer od nje živimo. Kakvi smo mi vjernici ako nemamo nadu? I u najtežim trenucima života nada je ta koja nam daje radost, mir, život za dalje. Preispituj se i ti ..u što se nadaš? U dobro, nadaš se u dobro, u ljubav…Tražimo ljubav, onda znamo da je ne možemo primiti ako nemamo nadu. Tražimo vjeru; ne možemo je primiti bez ljubavi i nade…ako želimo nadati se tada bez ljubavi i vjere na nadamo se. To troje je tako povezano da bez tih kreposti gubimo se u ovomu svijetu.
Punili smo se ljubavlju, nadom i vjerom slušajući vlč. Perkovića u svom duhovnom nagovoru i bili smo spremni pokloniti se Isusu koji se preobrazio ovu večer pred nama kao pred svojim učenicima u Evanđelju na klanjanju koje je uslijedilo. Razgovarali smo s Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu za vrijeme klanjanja. Vlč. Perković upućivao nas je na molitvu, na nadu, na vjeru i na kraju na zahvalu našem Spasitelju na ovoj večeri koja je u mnogim srcima pronašla put do ove tri kreposti.
 
Rafaela Janković
 
na vrh članka