Bdijenje uoči svetkovine Svih svetih

U ponedjeljak, 31. listopada, u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Podvinju održano je molitveno bdijenje uoči blagdana Svih svetih pod nazivom "Noć otvorenih vrata crkvi". Poruka ove misijske europske inicijative Kristov stol  je da se zajedničkim molitvenim bdijenjem vrati punina krščanskog smisla noći uoči svetkovine Svih svetih.

Bdijenje je započelo Misom u 18.00 sati nakon koje je uslijedilo cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Tijekom cijele noći u animaciji adoracije sudjelovali su članice i članovi župnih zborova i pastoralnih skupina, te ministranti i krizmanici 1. i 2. godine. Uz  tihu meditaciju  i pjesmu slavilo se i zahvaljivalo Gospodinu na primjeru i životu svih svetaca, te molilo na razne nakane.

U ovoj svetoj noći još jače u nama odzvanja Kristov poziv na svetost na koju smo svi pozvani. Svetim se ne rađa, svetim se postaje, put svetosti je put koji traje cijelog našeg života i nikada ne prestaje, neka nam svi sveti budu ohrabrenje i uzor na tom putu, a evanđelje pravilo našeg života.

Matea Crljen

na vrh članka