Prvi dan trodnevnice uoči Antunova

Prvi dan duhovne obnove uoči svetkovine svetog Antuna pod temom; "Isus je smisao mojeg života" započeo je u 18.00 sati sa mogućnošću za svetu ispovijed i molitvom krunice. Duhovnu obnovu vodio je fra Velimir Bavrka, župnik iz Gornje Dubice (BiH), uz koncelebraciju p.Rafala Kiedrowicza. 

U svojoj propovijedi fra Velimir je postavio puno pitanja; o tome kakve terete nosimo, zašto je današnji čovjek u unutrašnjosti sebe zavezan, te je rekao da ponekad niti ne znamo što nosimo na svojim leđima. Naglasio je kako je oholost zapravo ono čega se moramo riješiti, da treba osloboditi svoju dušu i pustiti Boga da bude Bog, da bi mogli poletjeti. Isus nas je i večeras pozvao da nas rastereti i da nam da snagu.

U molitvi vjernika svatko je imao priliku izreći naglas svoju prošnju. Nakon svete Mise, izloženo je Presveto, a fra Velimir je vodio klanjanje pjevajući i svirajući gitaru. Završio je klanjanje pjesmom Majci Mariji i njenom porukom iz Međugorja u kojoj nam ona govori da molimo da bi nas Duh Sveti vodio pravim putem radosti i mira.

 Alenka Kljajić

na vrh članka