Ispiši ovu stranicu

Posljednji od 13 utoraka Svetom Antunu

U utorak, 07.lipnja našu je župu na posljednji od 13.utoraka posjetilo oko stotinjak vjernika iz župe Uznesenja BDM koji su hodočastili iz Brodskog Vinogorja do naše župe sa njihovim župnikom vlč.Markanom Kormanjoš, koji je i predvodio Misu uz koncelebraciju p.Rafala Kiedrowicz, vlč. Antu Pavlović i vlč. Stjepana Bjelobrajdića. Program je započeo krunicom sv.Antuna, slavnog, čistog, milostivog i čudotvornog zaštitnika.

U evanđelju po Mateju slušali smo da je Isus u ono vrijeme rekao svojim učenicima: "Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti. Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze".

U svojoj propovijedi vlč.Markan Kormanjoš rekao je „…ne gledajmo drugoga već sebe, kakvi smo sami svjedoci vjere, drugima trebamo pokazivati dobrotu, tješiti, ohrabrivati, donositi drugima milost i svetost Božju i tražiti uzor u samo jednom, našem Gospodinu. Potaknuo je prisutne vjernike na hrabrost, ustrajnost i odvažnost riječima iz evanđelja; "Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima." (Mt, 5, 14.16)

Nakon završetka Mise, p.Rafal Kiedrowicz je u punoj crkvi nastavio s pobožnošću sv.Antunu, te je potom pozvao vjernike iz Brodskog Vinogorja na druženje na župnoj terasi.

Alenka Kljajić