Blagoslov motora i motorista

Ovu subotu, 30.travnja 2016. u našoj župi Sv. Antuna Padovanskog uistinu je bilo bučno kada su se u 16.00 sati brojni motociklisti okupili na blagoslov njihovih motora, ali i sebe. Već tradicionalno od 2012. godine u našoj župi se vrši blagoslov motora i motorista.

Župnik p. Josaphat je otpočeo duhovni nagovor u crkvi pjesmom, a nakon toga je poručio svim bajkerima: „ Isus je jedini put, istina i život. Kamo god se putuje uvijek se treba pomoliti i zazvati Božji blagoslov, kako na sebe, tako i na sve ostale sudionike u prometu. Zahvaliti Bogu na životima i na svemu što nam On daje, pa tako i na motorima, jer Bog je stvorio i prometno sredstvo da bi njime mogli prije doći na svoja odredišta. Posvjedočio je kako je i on nekada bio bajker, jednom prilikom je i upao s motora i zadobio "uspomenu" - ozljedu ruke koju će pamtiti cijeli život.

Pozvao je sve okupljene bajkere, njih stotinjak da se upute na parkiralište kraj župnog dvora gdje je jednog po jednog blagoslovio zazivajući blagoslov svemogućega Boga.

Na kraju je sa svakim malo porazgovarao, poželio im sretan, blagoslovljen put, Isus neka ih prati na svim putovanjima i poručio im da se dogodine opet vidimo.

Nino Janković

na vrh članka