Župni Caritas

U našoj župi Sv. Antuna Padovanskog  uz novinarsku i biblijsku grupu, od mjeseca rujna 2015. godine djeluje i karitativna grupa koja broji petnaestak članova. Okupljamo se jednom mjesečno, a ako ima potrebe i češće. Sastanak počinje molitvom nakon čega slijede izvještaji od proteklog mjeseca. Razgovaramo o župljanima u potrebi, kako im pomoći. Živimo u vremenima kada sve više ima ljudi u potrebi, koji nemaju za osnovne namirnice. Mnogo je onih koji su zaposleni, ali radi teške ekonomske situacije u zemlji bili su primorani koristiti kredite koje nisu mogli otplaćivati pa su njihovi računi blokirani i nemaju kako prehraniti svoju obitelj.Dosta je  starijih korisnika koji nemaju nikakva primanja ili imaju male mirovine koje nisu dovoljne za život.

 

 

Mi kršćani, vjernici moramo se brinuti i pomagati jedni o drugima. U našoj grupi osmišljavamo načine kojima ćemo im pomoći, pa smo tako do sada ponudili vjernicima nakon Misa cvijeće koje nam je naša župljanka darivala, a doniranim novcem kupili smo namirnice za potrebite krizmanici su pekli kolače koji su isto ponuđeni vjernicima...U Došašću smo skupljali namirnice, koje smo  za Božić darivali, jako siromašnima kupljen je ogrjev za zimu. Isto tako, svakog petka više od pedeset korisnika našega Caritasa dobiva kruh koji naši vrijedni volonteri dovoze iz trgovačkog centra Interspar, koji je donator. Ovu nedjelju, na blagdan Cvjetnice nudit ćemo maslinove grančice koje smo dobili iz Šibenika. Sav novac biti će namijenjen potrebitima za Uskrs.

 

Svaki čovjek voli biti darivan jer kroz dar dobivaš ljubav. Znaš da netko misli na tebe, da nisi sam i napušten. Mnogo više čovjeka čini sretnim kad može drugome dati, odnosno darivati sebe kao pomoć. Ljubav se prima, ali i daje. Učini drugoga sretnim tako što ćeš mu ponuditi sebe. Pridruži nam se u karitativnoj grupi Sv. Antuna Padovanskog i tvoje srce će biti radosno.

 

Rafaela Janković

na vrh članka