"24 sata za Gospodina"

Događanje "24 sata za Gospodina", koje je papa Franjo najavio inicijativa je Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, a unutar nje vjernici bi unutar svake biskupije trebali imati na raspolaganju barem jednu crkvu koja će biti otvorena za ispovijed cijeli dan i noć.

U našem Brodskom dekanatu crkva i svetište Gospe od brze pomoći u petak u 17 sati otvorila je svoja vrata. Presveti oltarski sakrament je bio izložen 4. 3. u 17 sati pa sve do 5. 3. u 17 sati. Svaki sat vremena druga župa je animirala klanjanje kroz molitvu, pjesmu i čitanja.

I naši župljani su se priključili ovoj inicijativi tako da je pun autobus krizmanika ali i ostalih vjernika sa župnikom uputilo se u ovo svetište . Mnogi su svojim automobilima došli kako bi se u zajedništvu poklonili, zahvalili ali i zavapili našem Gospodinu za svoje nakane.

Redale su se molitve koje su iščitavali vjernici i krizmanici. Pjesmom su animirali Mario i Ramona Petanović i doticali srca nas koji smo se na koljenima molili Gospodinu.

Za kraj župnik p. Josaphat zahvalio se za sve milosti koje nam je Gospodin po svome milosrđu darovao . Vjernici zahvalni Gospodinu na papi Franji koji je ovu inicijativu pokrenuo, radosni srdaca zaputili su se svojim domovima. Druga župa je preuzela molitvu.

na vrh članka