XI. dekanatski križni put

U subotu, 20. 02. održan je XI. dekanatski križni put mladih i ostalih vjernika u jubilarnoj godini milosrđa pod geslom Duhovna i tjelesna djela milosrđa.

Ove godine radi radova u Osječkoj ulici križni put je smanjen ali to nije bio razlog da se vjernici i iz župa do kojih se nije došlo ne pridruže noseći Križ i sječajući se Kristove muke. Križni put je započeo u župi Sv. Obitelji gdje je održana Sv. Misa,a potom 1. i 2. postaja se molila u župi Duha Svetoga, 3. i 4. postaja u župi Sv. Dominika Savija, 5. i 6. postaja u župi Srca Marijina u Brodskom naselju Budainka gdje je bilo okrjepa i odmor.

7. i 8. postaja se molila u župi Krista Kralja, 9. i 10. postaja u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, 11. postaja u Samostanu Služavki Malog Isusa, 12. postaja u Kerdenima kod kapelice,a 13. i 14. postaja kao i završna molitva u našoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog.

Sam križni put napisala je sestra Meri Gotovac, a priredio je studentski kapelan Robert Farkaš. Na licima vjernika mogla se vidjeti tuga slušajući križni put ali i radost u njihovim srcima što mogu slijediti Krista i biti njegovi pravi istinski sljedbenici.

Naš župnik koji je započeo Križni put na Sv. Misi u župi Sv. Obitelji, ponovno se priključio križnom putu u Vinogorju gdje je s ostalim vjernicima naizmjenično nosio križ. Podvinjske domačice su priredile dosta sendvića, kiflica, kolača kako bi domačinski dočekale vjernike koji su pomalo bili umorni od cjelodnevnog hodanja. .Uz našega župnika išao je i kapelan Gospe brze pomoći, Krešimir Čutura.

Svi vjernici koji su mogli bar jedan dio propješaćiti s Kristom bili su vidljivo sretni jer su mogli svjedočiti da pripadaju onome koji nas je stvorio ali i otkupio na drvetu Križa,a potom Uskrsnućem pozvao na život vječni.

na vrh članka