40 dana za život - korizmena kampanja 2016.

U srijedu, 17. veljače, ispred opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, naša je župa po drugi puta sudjelovala u svjetskoj molitvenoj pro-life inicijativi "40 dana za život", koja je započela na Pepelnicu, 10. veljače i trajat će sve do 20. ožujka 2016.g. Mnogi vjernici naše Podvinjske župe, odazvali su se ovom pozivu, te su dolazili od ranih jutarnjih sati, od 6.30 do 18.30, da bi molitvom zavapili Gospodinu za uslišanje nakane....za život.

Inicijativa "40 dana za život" daje rješenje. Oblikovana je prema Svetom pismu i okuplja kršćane svih denominacija na zajednički angažman za zaštitu života nerođene djece, iscjeljenje žena koje su abortirale, obraćenje medicinskog osoblja koje vrši abortuse te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču; duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć svakoj majci i ocu koji razmišljaju ili su donijeli odluku da abortiraju svoje dijete.

Svaki dan u ovome našem okrutnom svijetu, sve više je majki koji se odlučuju za ubojstvo svog nerođenog dijeteta, što zbog neznanja, što zbog ekonomske situacije u našoj zemlji; radi raznih obiteljskih problema ili nepriznavanja djeteta od očeve strane (...).

Gospodin je taj koji je doveo do sjedinjenja dvoje ljudi, iz koje se ljubavi u jednom trenutku začinje život. Život od Boga darovan nitko nema pravo ugasiti osim samoga Boga, ako je to Njegova želja. Ljubav nam se daruje kroz život, a mi smo ti koji tu ljubav moramo prihvatiti i nositi, dijeleći nesebično ljubav sa tom novostvorenom ljubavlju.

Mnogo je onih koji ne razumiju inicijativu i misle da mi nekoga osuđujemo. Ne, nijedan molitelj ne osuđuje, samo želi svoju ljubav prenijeti na drugog čovjeka koji ju ne priznaje ili ju nije upoznao.

Mi vjernici vjerujemo da život ne prestaje ovozemaljskom smrću. Mi vjerujemo u Uskrsnuće, u život vječni. Vjerujemo u život Isusa Krista koji i dan danas živi. Isto tako kao što vjerujemo u život vječni, povjerujmo da život započinje onoga trenutka kada žena ostane u blagoslovljenom stanju i nosi dijete, život u svom tijelu.

Svi oni koji se još nisu priključili nije kasno; svaki dan ispred kapelice u bolničkom krugu moli se za život. Izađi i posvjedoči da vjeruješ u život od začeća pa do uskrsnuća...u život vječni.

na vrh članka