Ispiši ovu stranicu

Proslavljena Nedjelja Muke Gospodnje

PODVINJE, BUKOVLJE - Tradicionalnim blagoslovom maslinovih grančica i svetim Misama uz čitanje izvještaja evanđeliste Marka o Muci Gospodina našega Isusa Krista, proslavljena je u našoj župi Cvjetna nedjelja, spomen Isusova mesijanskog ulaska u Jeruzalem.

U župnoj crkvi u Podvinju misna slavlja predvodio je p. Rafał Kiedrowicz. Misa je počela tradicionalnim blagoslovom maslinovih grančica i svečanim ophodom oko crkve, a nastavljena čitanjem Muke Gospodinove po evanđelistu Marku , u interpretaciji čitača članova župne Biblijske skupine i još nekoliko župnih suradnika.

U kratkoj homilji p. Rafał uputio je vjernicima poruke za promišljanje u Velikom tjednu koji je pred nama: gdje je moje srce? tko sam ja? Tko je meni Isus Krist? Zapitajmo se…

Ovogodišnja nedjelja Muke Gospodnje počela je zajedničkom molitvom, blagoslovom grančica i procesijom i oko filijalne crkve sv. Josipa u Bukovlju. Župnik, p. Ante Šiško pozvao je vjernike da svoj korizmeni hod, koji završava na Cvjetnicu, nastave i u Velikom tjednu, ulazeći duboko u otajstvo Kristove muke, smrti i uskrsnuća.