Molimo devetnicu Božjem milosrđu

Na Veliki petak počeli smo i u našoj župi molitvenu devetnicu Božjem milosrđu. Kroz devet dana, sve do Nedjelje Božjeg milosrđa koja je 12. travnja, brojni se vjernici okupljaju u 15 sati na molitvu krunice Božanskog milosrđa sa zazivima Milosrdnom Isusu i litanijama na čast svete Faustine.

Podsjetimo, časnoj sestri Faustini Kowalskoj Isus se ukazao te joj rekao neka nacrta sliku Njegovog milosrđa. Motiv prikazuje kako iz presvetog Srca Isusovog izlaze dvije zrake: bijela (kao simbol vode) i crvena (kao simbol krvi). Desno rukom Isus nas blagoslivlja, a ispod slike piše Isuse, uzdam se u tebe. Osim slike, Isus je sestri ostavio u baštinu i krunicu koja se moli svakoga dana u 15 sati - krunicu Božanskog milosrđa, uz obećanje da će svatko tko bude molio ovu krunicu dobiti snagu, utjehu i mnoge milosti, osobito u času smrti kada će nam duša biti spašena.

Vjernici koji su prvog dana došli na pobožnost, dolaze svaki dan, pa i na Uskrs, kada je svima bilo teško nakon blagdanskog ručka poći u crkvu. To je ta snaga koju nam je Isus obećao: ne odustati nego hrabro hoditi s Isusom, naprijed. Napose, uz svjesnost da imaš Boga koji je Ljubav, Milosrđe i koji će u trenutku rastavljanja duše od tijela odmah prići i ispuniti svoje obećanje: naše duše po Njegovoj muci i Njegovom velikom milosrđu bit će spašene.

Dodatna snaga u teškim trenucima kojima smo mnogi počesto izloženi može nam biti i utjecanje u zagovor svete sestre Faustine, uzora neizmjerne vjere i ljubavi prema Isusu. Ni ona se nije predavala, nego naprotiv, pouzdavala se u Kristove rane i muku.

na vrh članka