Travanjski trinaesti: Po Antunu k Isusu

U prepunoj crkvi u Podvinju i ovog je 13. u mjesecu travnju upriličen duhovni program Po Antunu k Isusu. Susret sa živim Bogom počeo je molitvom krunice sv. Antuna, a nastavljen misnim slavljem, klanjanjem i molitvom za ozdravljenje.

U vazmenom smo vremenu iščekivanju silaska Duha Svetoga. Božja Riječ nam kroz narednih pedeset dana progovara kroz Djela apostolska evanđelista Luke. Čitamo kako su apostoli bili jedno srce i jedna duša. Svi su bili jako radosni, uživali su veliki ugled, naklonost od drugih ljudi upravo od te ljubavi koja je isijavala iz njih. I mi smo svi pozvani otvoriti svoja srca Duhu Svetom, kako bi naš Tješitelj i Branitelj mogao nesmetano udahnuti radost u nas, da onda svi širimo tu radost svojim obiteljima i drugim ljudima, kao što su to i Isusovi apostoli činili, istaknuo je u prigodnoj homiliji tijekom svete mise, župnik, p. Ante Šiško.

Upravo u tim Djelima apostolskim vidimo Petra koji se više ničega ne boji, nego hrabro svjedoči o svemu što je Isus činio. Velika su se čuda, napose ozdravljenja, događala u tih pedeset dana iščekivanja dolaska Duha Svetoga. Ta čuda se događaju i danas - jer je Isus živ!

Moramo svoje srce isprazniti da ga Bog ispuni svojom milosti. Ako je srce puno, milost jednostavno prelazi preko njega. Jer, kako nam je pojasnio sam Krist, nije dovoljno amo se sroditi od majke nego se trebamo roditi u Duhu Svetomu. To je naše krštenje u Duhu. I večeras smo okupljeni kako bismo molili i zazivali snagu Duha Svetoga te po toj snazi osjetili milosti i ozdravljenja od Boga nam darovana, rekao je p. Ante.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedilo je klanjanje pred Presvetim, te u tom susretu sa živim Isusom i molitva za ozdravljenje po zagovoru sveca cijelog svijeta, Antuna Padovanskog. Duhovni susret pjevanjem je animirao VIS Cor Unum.

na vrh članka