I obitelji iz naše župe na nacionalnom susretu na Trsatu

Uz geslo Obitelj - nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske, u svetištu Majke Božje na Trsatu 19. travnja održan je 2. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Među više od 10 tisuća hodočasnika na susretu je bilo i 60-ak obitelji iz našeg grada Slavonskog Broda i 10-ak iz naše župe Podvinje, predvođeni župnim vikarom župe Gospe Brze Pomoći, vlč. Dariom Hrgom.

Susret je počeo u perivoju Svetišta, gdje su u izgradnji Nazaretske kućice, kao središnjeg motiva pretprograma, sudjelovala djeca koja su donijela maketu kućice na prostor održavanja programa, dva viteza svetog Groba koji su čuvali kućicu, zbor mladih Riječke nadbiskupije te orkestar roditelja i djece. U pretprogram je bilo uključeno osamnaest obitelji iz svih hrvatskih biskupija, te jedna obitelj povratnika iz Australije. Molitvom Gospodine neka bude tvoja volja, završen je pretprogram, a potom su uslijedila svjedočanstva vjere nekoliko obitelji.

Uslijedilo je euharistijsko slavlje, na kojemu je bila i Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predvodio ga je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s apostolskim nuncijem u Hrvatskoj Alessandrom D'Erricom, te s hrvatskim nadbiskupima i biskupima, kao i s više od dvjesto svećenika. Ovu svetu misu na Marijinom Trsatu, slavimo s vama i za vas drage hrvatske katoličke obitelji. Molimo danas za sve naše obitelji. Želimo vam zahvaliti za svakodnevno svjedočenje koje pružate hrvatskom društvu i svijetu svojom vjernošću, svojom vjerom, nadom i ljubavlju, jer su brak i obitelj jedno od najdragocjenijih dobara čovječanstva. Želimo vas ohrabriti u izazovima i kušnjama vašeg obiteljskog života. rekao je kardinal Bozanić.

Zahvaljivala sam na Trsatu dragome Isusu i Gospi što su mi omogućili da mogu biti na ovom prekrasnom susretu obitelji, što mi je Isus pomogao da otvorim svoje srce i pustim Božju milost da ga barem jednim dijelom zahvati. Znam, Isuse rekao si: ako budeš čekao da me zavoliš, onda kada pomogneš anđelima sličan, vjeruj mi – nikada me nećeš voljeti. Za to Isuse vašim svakog trenutka: Isuse volim te, ljubim te. Slušajući te obitelji, od kojih mnogi imaju svoje anđele na nebu, kao što imamo ja i moja obitelj, kako su zahvaljivali Isusu za Njegova djela, osjetila sam olakšanje i puninu blagoslova. Molila sam Isusa za oprost mojih misli kojima sam ga preispitivala: zašto baš mene ožalosti?. Shvatila sam, Isus nas voli i zna najbolje što je za nas dobro. Hvala ti Isuse, hvala Gospo Trsatska što sam ove prekrasne nedjelje mogla na Trsatu spoznati milost Božju.

Objavljeno je na kraju kako su hrvatski biskupi odlučili nastaviti nacionalne susrete obitelji, tako da će se tri godine Treći susret hrvatskih katoličkih obitelji održati u Svetištu Gospe od Otoka u Solinu. Nadamo se da ćemo imati priliku i ondje predstavljati našu župu.

na vrh članka