Misa Zahvalnica za prvopričesnike

Dan nakon slavlja Prve svete pričesti, zahvalno misno slavlje za prvopričesnike i njihove roditelje predvodio je u podvinjskoj crkvi p. Rafał Kiedrowicz. U dijalogu s prvopričesnicima poručio je njima, njihovim roditeljima i svim vjernicima da nas Isus sve ljubi i nikada ne zaboravlja...No, svima je postavio isto pitanje: koliko ti imaš vremena za Isusa?

Pokazujući preko projektora sliku sa simboličnim sličicama o tome kada i zašto ljudi nemaju vremena za Boga, p. Rafał prodrmao je savjest okupljenim vjernicima, koji su u zaglušujućem muku i tišini pozorno slušali što im to Bog progovara preko patera.

Kao djeca, premladi smo i premali da bismo išli sami u crkvu, ako nas stariji ne vode sa sobom. Zaigrani smo ili opterećeni školskim zadaćama i nemamo vremena za Isusa. Kad stasamo u mladiće i djevojke opet nemamo vremena za Boga, jer smo po cijele dane prezaljubljeni i zagledani u svoju djevojku ili mladića.

Kad se zaposlimo ili zasnujemo obitelj, onda smo opet prezaposleni i prezabrinuti za ovo ili ono, kako ćemo obaviti neki posao u uredu sjedeći po cijeli dan za računalom, onda se brinemo što ćemo jesti, što ćemo obući i tako dan prođe da nemamo vremena ni pomoliti se Bogu.

Kad ostarimo, onda smo nemoćni i prestari, teško hodamo do crkve, i predugo nam je sjediti u crkvenim klupama, pravdamo se, ma neće Bog zamjerit. A, kada dođe dan da moramo umrijeti...tada je - prekasno...
, zaključio je p.Rafał.

S promišljanjem o tome koliko usitinu dajemo vremena za Onoga koji je samo vrijeme, vječno SADA, priđoše vjernici i euharistijskoj gozbi i blagovanju tijela Kristova. Pater Rafał pozvao je da jedni drugima udijelomo mir Uskrslog Gospodina, a prvopričesnike neka svojim roditeljima poljupcem i zagrljajem izarze zahvalnost za sve što su za njih učinili.

Misno slavlje koncelebrirali su župnik, p. Ante Šiško i p. Albert Thielemeier, a prvopriečsnici su na kraju zahvalili Bogu pjevajući: Isuse, volim te i Krist na žalu.

na vrh članka