Duh Sveti je poljubac koji nas ljubi po sakramentima

Na nedjelju Pedesetnice, svetkovinu Duhova, svečano misno slavlje u crkvi u Podvinju predvodio je župnik, p. Ante Šiško u zajedništvu p. Alberta i p. Rafala, subraće Spiritanaca čija kongregacija Duha Svetoga proslavlja 312. obljetnicu utemeljenja.

Duh Sveti je poljubac koji nas ljubi po sakramentima Evica Đurinac

U nadahnutoj homiliji, p. Ante je, tumačeći Božju Riječ, vjernicima posvijestio bit liturgijskog trenutka i uloge Duha Svetog u našim životima.

Govoreći o simbolima Duha Svetog posebno je naglasio pomalo zaboravljen detalj rekavši da je „Duh Sveti OSCULUM - poljubac koji nas ljubi uvijek iznova, napose po svetim sakramentima“ te potom pozvao vjernike neka mole da Duh Sveti - Životvorac obilno izlije svoje milosti i darove u srca svakog od nas, na ovu našu župnu zajednicu, na naš grad, domovinu, cijeli svijet.

Misno slavlje pjesmom je animirao župni zbor sv. Antuna pod ravnanjem voditeljice Ramone Petanović, a nakon završnog blagoslova svi su vjernici bili pozvani na bratsko druženje i čašćenje u dvorani župnog pastoralnog centra, što su priredili naši pateri Spiritanci u prigodi 312. rođendana svoje Družbe Duha Svetoga i rođendana svih nas – žive Crkve Kristove.

na vrh članka