Održan humanitarni koncert Srcem za Saru Krilj

BUKOVLJE – U Svečanoj dvorani u Bukovlju održan je u nedjelju, 24. svibnja Humanitarni koncert Srcem za Saru Krilj, za našu teško bolesnu Saru, koja se trenutačno nalazi na liječenju u Zagrebu. Koncert su organizirali članice i članovi Kreativne radionice Leptirići, čija je članica i Sara.

Humanitarni koncert Srcem za Saru Krilj, za našu teško bolesnu djevojčicu Saru, u organizaciji Kreativne radionice Leptirići, čija je i Sara članica, održan je 24. svibnja u Svečanoj dvorani u Bukovlju. Brojnima okupljenima u publici uvodnim se riječima obratila voditeljica Leptirića, Silva Drčelić, izražavajući molbu da se ovo veliko mnoštvo glasova stopi u samo jedan glas i da do nebesa odjekne kako: Sara želi živjeti! Nazočne je pozdravio i župnik p. Ante Šiško, poručujući da liječnici liječe, a samo Bog ozdravlja te predvodio molitvu Oče naš na nakanu Sarina ozdravljenja.

U više od dva sata programa, nastupili su brojni izvođači, od najmlađih do onih starijih; tamburaši, folkloraši, pjevačke i plesne skupine duhovnog i zabavnog karaktera, ali i Sarini vršnjaci, koji su, samo za nju, hrabro stali na pozornicu, recitirali njezine pjesme i pjevali zahtjevne solo-dionice.

Nakon koncerta, organizatori su izvijestili kako su u manje od mjesec dana kroz nekoliko humanitarnih akcija, kojoj su se odazvali brojni građani, prikupili oko 70 tisuća kuna, što uključuje iznos uplaćen na Sarin žiro-račun (oko 30 tisuća kuna), od prodaje ulaznica za koncert (28 tisuća kuna) i kreativnih radova Leptirića, iznos prikupljen dobrovoljnim prilozima na sam dan koncerta, u župnom uredu (4 600 kuna), te prilog prvopričesnika i krizmanika župe (oko 6 400 kuna).

Putem video-zida svojim sumještanima dirljivim se riječima obratila i sve prisutne na koncertu rasplakala i Sara iz svoje sobe u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, izražavajući zahvalnost na svim molitvama i podršci koju joj pružaju, poručujući: bez vas bi mi bilo puno teže nositi svoj križ.. S Biblijom u ruci, svjesna da svoj križ nosi najprije s Isusom, uputila je svima Božji blagoslov. Sarin otac Mario također je zahvalio svima na ukazanoj dobroti i pomoći u ovako teškim trenucima za njegovu obitelj.

Saro, rekla si kako tvoja misija na ovoj zemlji nije završena. Okupila si u jednu dvoranu ljude iz svoje župe, iz svoje škole, iz mjesta u kojem živiš, različite ljude, povezane u ime Ljubavi, sa željom da se vratiš kući, svome djetinjstvu, obitelji i prijateljima i da se život nastavi ondje gdje je stao. Jednog dana kada odrasteš i pogledaš na ove trenutke svoje borbe, znaj da su ti svi ti ljudi znak Nebeskog Oca koliko te voli. Hvala Ti što nas sve činiš boljima.

Podsjetimo, u Sarino je djetinjstvo, kao nepozvan gost, došla teška bolest s kojom se bori već nekoliko godina, a u ožujku ove godine dijagnosticiran joj je i maligni tumor na čvoru u preponi. Sada već vidno iscrpljena, u Zagrebu prolazi mučne kemoterapije. Sarino liječenje iziskuje velike troškove koje obitelj Krilj ne može pokriti, zato im treba pomoć dobrih ljudi.

I Vi možete pomoći uplatom na Žiro račun

SARA KRILJ
RaiffeisenbankAustria d.d.
Žiro račun br. 31161537353
IBAN: HR7124840083116153753

na vrh članka