Predbračna čistoća

Veliki broj mladih danas ne zna gotovo ništa o predbračnoj čistoći, ni što ona za njihov život znači. Mediji i čitav svijet sve svodi na blud, na mijenjanje partnera, samozadovoljavanje kao da je sve to normalno i da je to prava ljubav. Sotona ima toliki utjecaj na nas, ali to ne znači da smo izgubili bitku i da nam je nemoguće živjeti čisto. . 
 
Isus Krist nam kaže da smo hramovi duha Svetoga da ne prihvaćamo olako sve što nam se nudi, nego da sve preispitamo; dobro zadržimo, a loše odbacimo. 
 
Mladići i djevojke danas pate i tuguju jer su ostavljeni od strane svojih partnera upravo zbog toga što su već dali sebe i svoju spolnost; ono što je Bog stvorio da te može potpuno imati samo tvoj suprug ili tvoja supruga u braku. Izvanbračni spolni odnosi donose velike duhovne posljedice na čovjeka i to te prati ostatak života. No Bog uvijek ima rješenje, upozorava nas uvijek preko naših svećenika i prijatelja da se ispovijedamo, da stavimo Isusa Krista u središte našeg života, jer jedino On može ispuniti sve čežnje našeg srca, jedino uz njegovu pomoć kroz ustrajnu molitvu i vjernost Njemu možemo naći onog/onu pravog/pravu za nas i ispraviti ono što je grijeh uništio.
 
Koliko blagoslova je Bog obećao dati u braku onima koji vrše njegove zapovijedi. Samo od Isusa dolazi prava istinska ljubav, Bog nam je dao da od Njega učimo kako treba voljeti, davati se za druge, a ne gledati samo na sebe i svoje sebične potrebe. Predbračna čistoća nam nudi pravo poštovanje i vjernost jedno prema drugome, kad isključiš spolne odnose iz veze, neće se stvarati čudna tišina da ne znaš više što bih radio s tom osobom, tada počne "sveti "pravac hodanja. Bog tada stvara situacije i razgovore na kojima želi poraditi do eventualnog braka. Otvaraju se područja za produbiti neka pitanja i prilagođavati se jedan drugome. Spoznaš i "lošu " stranu druge osobe pa se učiš nosit s tim ili zajedno pronalazite način kako omekšati tu „lošu“ stranu, u svakoj situaciji ćete razgovarati, svako to upoznavanje će vas sve više približavati drugome da poželite da vas više ništa ne razdvaja i bez spolnog odnosa.
 
A uistinu Bog će dati snagu na tom putu ako želiš, ako kucaš, tražiš i moliš.
 
Terezija Popić
 
na vrh članka