Zupa Svetog Antuna Padovanskog, PODVINJE

 Naslovnica Vijesti i novosti iz Župe Sv.Antuna
Hrvatski
Hrvatski  English
English

2 3
Vijesti i novosti
O Župi Sv. Antuna
Duhovna riječ
Župni oglasi
Družba Duha Svetoga i katoličke misije
Impresum
Spomenar
Foto albumi
Župa Svetog Antuna
Trg Svetog Antuna 1
35107 PODVINJE
HRVATSKA
tel: +385 (0)35 461 410
e-mail kontakt21.11.2013
verzija za printer / print it

Podjela Bolesničkog pomazanja uoči Gospe od zdravlja

  
U predvečerje blagdana Prikazanja Blažene Djevice Marije ili Gospe od zdravlja, ove srijede, 20. studenog, župna crkva u Podvinju bila je ispunjenija nego inače na večernjici srijedom. Bogu hvala, jer mnogo je onih koji su potrebiti Gospodinove milosti i ozdravljenja, napose u otajstvu svetog sakramenta Bolesničkog pomazanja, što su ga naši pateri udijelili brojnima koji su došli na gozbu Jaganjčevu.

Umjesto uobičajene propovijedi, pater Ante posvijestio je vjernicima značenje ovog sakramenta Kristove ljubavi i ozdravljenja, kako to progovara Katekizam Katoličke crkve, te kratko podsjetio na pobožnost Gospi od Zdravlja, po čijem zagovoru su vjernici molili i litanije.

- Mnogi maju krivo shvaćanje sakramenta bolesničkog pomazanja. To nije sakrament samo za one koji se nalaze u krajnjoj životnoj pogibelji, dakle nije posljednja pomast. Štoviše, može se podijeliti i djeci ako mogu razumjeti da im ovaj sakrament može biti okrjepom. Krist brani i ozdravlja svoje bolesne učenike sakramentom pomazanja kao vrlo čvrstom zaštitom. Kada dotiče otvoreno srce ozdravlja ga na duši, duhu i tijelu. Imamo li vjere i povjerenja u Božje milosrđe i naklonost? Ponekad jako malo pridodajemo važnost sakramentu bolesničkog pomazanja i dok ne iscrpimo sve liječničke dijagnoze i terapije, kad nam ništa drugo ne preostaje, e, tek onda se obratimo Isusu. Bog nam je dao i liječnike i lijekove, ali uz to i da surađujemo i primamo Božji zahvat milosti koji nam daje po bolesničkom pomazanju - naglasio je pater Ante.

No, također je upozorio da mnogi ozdravljenje u nekim slučajevima ne mogu primiti zbog zapreka prema Gospodinu, zbog tvrdokornog ustrajanja u teškome grijehu, nevjeri... stoga je potrebno potpuno predanje i povjerenje u Božje ruke i u nepokolebljivoj vjeri u Božju ljubav tražiti Krista kao svoga spasitelja, u sakramentu svete Ispovijedi.

I taj su poziv mnogi okupljeni ove večeri čuli i odazvali se, tražeći najprije pomirenje s Gospodinom, a potom i izlječenje u sakramentu Bolesničkog pomazanja i blagoslova što su im udijelili naši pateri Ante, Rafal i Albert. Euharistijsko slavlje pjesmom su animirali mladi iz slavljeničkog tima Molitvene zajednice Novo srce.

Tekst i foto: Ivica Vlašić

KOMENTARI i REAKCIJE ČITATELJA  (do sada: 0)

Župa Sv.Antuna, PODVINJE
URL: http://zsa.podvinje.org/
published with VPS II (C) SBNet.Hr