Korizmena inicijativa "24 sata za Gospodina" u župi i svetištu Gospe brze pomoći

I ove godine u našem Brodskom dekanatu u vrijeme korizme, cjelodnevno klanjanje u Maloj crkvi privuklo je mnoštvo vjernika iz svih brodskih župa koji su se svakih sat vremena izmjenjivale. Naša Podvinjska župa imala je termin od 11 do 12 sati.
 
U vrijeme korizme svi imamo potrebu približit se Isusu, zaroniti u njegovu muku, ispitati sebe gdje smo mi u odnosu s drugim ljudima, a na prvom mjestu gdje smo mi u odnosu s Bogom. Ljubimo li? Dan prije pete korizmene ili gluhe nedjelje nekolicina vjernika  predvođeni župnikom paterom Josaphatom i p. Andrejom zaputilo se u crkvu Gospe brze pomoći, pokloniti se Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zavapiti, zamoliti, zahvaliti…
 
Pater Josaphat je molitvom otvorio klanjanje, a potom su čitači biblijske skupine nakon pročitanog Evanđelja pete korizmene nedjelje čitali svoja razmatranja. Između svih razmatranja pjesmom je animirao Danijel Leko.
 
Sat vremena brzo je prošlo u Kristovoj blizini. Danijel je na kraju izvedbom Ave Marija dotaknuo većinu srca pa su se na licima mnogih vidjele suze. Bogu hvala što progovara, razvaljuje grobove i podiže nas iz mrtvih.
 
Rafaela Janković
 
na vrh članka