Misa polnoćka, “Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim” (Lk 2, 14).

U svetoj i blagoslovljenoj noći 24.prosinca, točno u ponoć započelo je misno slavlje, sveta Misa polnoćka, koju je predvodio p. Rafal Kiedrowicz uz koncelebraciju p.Andrzej Tylicki.
 
 
U svojoj homiliji p. Rafal istaknuo je poziv i bit Božića; Bog koji želi da se rodi u našim srcima, te da u vanjskim pripremama za Božić ne zaboravimo za što se pripremamo i koga čekamo. 
 
"Božić znači široko otvoriti vrata naših srdaca za Isusa, ako ta vrata ostaviš zatvorena, ako ne pustimo Isusa u naš život, onda nema ni Božića. Tada se sve događa bez nas i mi ostajemo sami s našim darovima, jaslicama i božićnim drvcima, ali bez Božića. Bog je poslao svog Sina u naš svijet i na taj način započeo novi početak. (...)
 
I kad gledamo Božansko Dijete, Isusa u našim jaslama, to bi trebao biti znak naše spremnosti da ćemo ga pustiti u naše srce, u naš život, naše obitelji. Tek onda ćemo osjetiti da se Isus za nas rodio, da je došao na ovaj svijet da spasi svakoga od nas.
Danas slavimo Božić, ali da bude danas taj Božić, to što se dogodilo u srcima pastira. Oni  su došli, oni su vidjeli Božje Dijete, Isusa i nisu ostali tamo u štalici, nisu ostali da bi samo gledali, vratili su se na svoj posao, ali sasvim promijenjeni i puni nade da je došao Spasitelj, puni radosti. Božić je radost, nada koju Bog ulijeva u naša srca da možemo živjeti spasiteljsku snagu Isusove ljubavi. (...) 
 
Isus se uvijek rađa iznova i traži nas tamo gdje jesmo; u našim zadacima, u osobama s kojima dijelimo život i poslanje, u našim nadama i radostima, križevima i poteškoćama, dopustimo Isusu da se rodi u našem životu i da raste u nama."
 
Sretan vam i blagoslovljen Božić!
 
Matea Crljen
na vrh članka