Novoizabrani članovi ŽPV-a izrekli svoju prisegu

Na svetoj misi, 11.prosinca, u 10.30 članovi župnog pastoralnog vijeća izrekli su svoju prisegu i tako i službeno postali priznati naši pastoralni vijećnici. 
Ove godine u mjesecu ožujku u našoj župi je provedeno biranje za nove pastoralne vijećnike jer je dotadašnjima prestao mandat. Naš nadbiskup je u protekloj godini milosrđa donio uredbu po kojoj su tadašnji pastoralni vijećnici mogli ostati na službi sve do kraja crkvene godine bez obzira što im je istekao mandat. Tako da su u zajedništvu sve do ovog datuma mogli donositi svoje ideje i brigu o župi. 
 
 
Na svetoj misi u 10.30 pod slavljenjem našeg župnika p. Josaphata, novoizabrani vijećnici, njih petnaest pošto je troje bilo spriječeno i opravdano, izrekli svoje prisege:
 "Ja NN, obećavam pred Bogom da ću nastojati kao član pastoralnog vijeća župe svetog Antuna Padovanskog u Podvinju, u suradnji i pod župnikovim vodstvom preuzetu službu obavljati zauzeto i savjesno za pastoralno dobro župne zajednice i za ostvarenje crkvenog poslanja."
Članovi župnog pastoralnog vijeća Župe Sv. Antuna Padovanskog u Podvinju na mandat od 5 godina( do 15. studenog 2021.) uz župnika su raspoređeni u skladu s Pravilnikom prema odredbama ŽPV-a:
Odbor za naviještanje: 
Mirjana Čabraja, Ivica Gašpar, Slađan Ilić, Siniša Krstičević, Miro Rubil i Marina Šimunović
 
Odbor za liturgijski i molitveni život: 
Marica Alković, Josip Bar, Silva Drčelić, Rafaela Janković, Karolina Kolovrat i Marica Mikulčić.
 
Odbor za karitativnu djelatnost: 
Tomislav Berić, Drago Dujmović, Luka Katavić, Željko Mikić, Dajana Mirosavljević i Barica Mrković.
 
I sam župnik u svojoj propovjedi naglasak je dao na sumnju...koliko sumnjamo i u što sumnjamo? Jesu li naše sumnje opravdane? Naši novoizabrani pastoralni vijećnici dali su prisegu da ne sumnjaju nego čvrstom vjerom predaju sve svoje brige, sumnje, radosti, nadahnuća u ruke svemogućeg Boga, uzdaju se u njegovu providnost i daljnji rast župe u Njegovoj radosti.
 
Mi župljani ove župe Sv. Antuna Padovanskog u Podvinju, dužni smo kao vjernici i kao sestre i braća u svoje svakodnevne molitve stavljati i naše pastoralne vijećnike da u duhu našega Krista vode i mijenjaju našu župu na bolje.
 
Rafaela Janković
 
na vrh članka